Weekend coraz bliżej, co oznacza, że więcej czasu poświęcimy na domowe obowiązki oraz odpoczynek. Mamy więc dla Was idealną propozycję już w świątecznym klimacie 

Jaką? Upieczenie kruchych korzennych ciasteczek
oczywiście w wersji fit. Wymagają niewielu składników i są naprawdę proste w przygotowaniu
To idealny sposób na to, by trochę zwolnić i spędzić czas z najbliższymi. Najmłodsi na pewno odnajdą się w kuchni w tym przypadku 
Do przygotowania ciasteczek potrzebujemy:







Dodatkowo do ozdoby:
około 50g gorzkiej czekolady roztopionej w kąpieli wodnej
lub
100g zmielonego erytrolu roztartego z 1 białkiem na lukier.
Wszystkie składniki na ciasteczka szybko wyrabiamy do połączenia. Ciasto formujemy w kulę, owijamy folią spożywczą i schładzamy w lodówce przez 30 minut.
Po tym czasie, ciasto rozwałkowujemy na grubość około 4 mm, podsypując mąką. Wykrawamy dowolne kształty i układamy na papierze do pieczenia, zachowując nieduże odstępy (ciasteczka prawie nie rosną). Pieczemy w temperaturze 180ºC przez 12–15 minut. Po wystudzeniu lukrujemy lub maczamy w czekoladzie.