Pamiętacie nasze Michałki?
Podbiły serca wielu osób, a po wielu prośbach postanowiliśmy podzielić się z Wami odkrytym przez nas przepisem. Mamy nadzieję, że skorzystacie z niego i niebawem zrobicie te pyszne słodycze sami! Na pewno osłodzą Wam niejedną chwilę
Tylko 10 minut pracy i około godzina w zamrażarce powinna wystarczyć, by móc cieszyć się ich smakiem!

– 1 łyżka oleju kokosowego
– 2 łyżki masła orzechowego z kawałkami orzechów
– 2 łyżki jogurtu greckiego
– 6 łyżek mąki kokosowej

4 łyżek rozpuszczonego oleju kokosowego oraz 4 płaskich łyżek odżywki białkowej o smaku białej czekolady.
Olej rozpuść z masłem orzechowym. Wymieszaj z jogurtem. Możesz dodać szczyptę soli i kawałki orzechów, które będą dodatkowo chrupać. Stopniowo dodawaj mąkę kokosową do uzyskania gęstej konsystencji.
Wyłóż masę do dużej foremki, wyrównaj i natnij masę w miejscu formowania cukierków. Włóż do zamrażarki na około 1h.
Aby uzyskać białą polewę, rozpuść olej kokosowy i dodaj odżywkę białkową. Jeżeli wolisz wersję czekoladową polecamy białko o smaku podwójnie czekoladowym 

W gotowej polewie zatapiaj kolejne mini batoniki i odczekaj, aż polewa zastygnie.
I voilà! Fit Michałki gotowe 

Nie zapomnij podzielić się z nami efektami pracy w kuchni!
Przepis znaleziony u Tetiisheri 
